De Doelleazen geven “Frije Friezen” beukende beats.

De Doelleazen geven “Frije Friezen” beukende beats.

De populaire Friestalige party act De Doelleazen lanceren een nieuwe single + videoclip. Na o.a. hits als Strjitlizzer, Mem Fan Doutzen, Paad werom, De Alde Boekebeam en Lit Jim Gean is er een nieuwe track gelanceerd. Dit keer in samenwerking met de Friese artiest Baba. Het nummer Frije Friezen geven ze hierbij een nieuwe dimensie door het toevoegen van een vrolijke sound en een lekkere beat. Dit resulteert in een party knaller die iedere Fries moet aanspreken.

De Doelleazen steken bestaande Friestalige nummers in een nieuw jasje doormiddel van o.a. het genre happy hardcore. Zo zijn hits van grote Friestalige artiesten als Piter wilkens, Gurbe Douwstra, Bricquebec, de Hunekop en Strawelte reeds door De Doelleazen onder de loep genomen. Ook Syb van der Ploeg ontkwam tijdens de laatste editie van de Fryske music night niet aan de beukende beats van De Doelleazen. Speciaal voor dit evenement werd van het nummer “een teken van leven” een happy hardcore versie gemaakt.

Ook buiten Friesland blijven De Doelleazen niet onopgemerkt. Landelijke media als 3FM (Giel Beellen, Coen en Sander) besteden regelmatig aandacht aan de jongens.

Wat optredens betreft staan er de komende tijd voor De Doelleazen een aantal leuke evenementen op het programma. Zo zijn De Doelleazen o.a. te vinden op het welbekende Veenhoop festival op vrijdag 27 juli. Ook zijn ze deze zomer buiten Friesland te vinden in Oudenbosch (brabant). Dit evenement vindt plaats op zaterdag 28 juli.

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe videoclip? Bekijk hem via de onderstaande link.

3 Comments

 1. Your Domain Name Traditions of Bulgaria

  Beantwoorden
  1
 2. Beantwoorden
  2
 3. Строительный сезон еще в разгаре, но объекты уже понемногу готовят к зиме. Многие начатые этим летом стройки частных домов возобновятся следующей весной. Читайте об этом подробнее на сайте omontazhe.ru

  Beantwoorden
  3

Geef een reactie